ETIKETNET.NL
070-3273060
1.2 Kan ik een laserprinterproduct gebruiken in een inkjetprinter?
Als op het product 'ook geschikt voor laserprinter' of 'ook geschikt voor inkjetprinter' staat kan het product zowel met een inkjetprinter als met een laserprinter worden gebruikt. Dit staat altijd op de verpakking aangegeven.
1.3 Kan ik enkele etiketten afdrukken en de rest van het etikettenvel later opnieuw gebruiken?
Avery Dennison adviseert u een vel etiketten slechts éénmaal door een laser- of inkjetprinter te voeren. Onze garantie voor een probleemloos gebruik geldt slechts voor een etiketvel dat één enkele keer in de printer is doorgevoerd. Door de warmte en het nauwe papierpad van een laserprinter kunnen etiketten omkrullen wanneer ze meerdere malen door de printer zijn gevoerd.
1.4 Wat is de bewaartijd van etiketten?
Deze is sterk afhankelijk van de omgeving (warmte, vochtigheid enz.), maar is gewoonlijk 2-3 jaar. Als onder 'bewaartijd' echter 'levensduur' wordt verstaan, hebben laser- en inkjetetiketten een levensduur van 10 -15 jaar.
1.5 Wat voor soort lijm wordt voor laseretiketten gebruikt?
Op witte laseretiketten wordt een permanente lijm op acryl basis gebruikt. Dit type lijm is geschikt voor algemeen gebruik op de meeste papiersoorten, enveloppen, verzenddozen van ribkarton, dossiermappen, blank en gelakt metaal, polypropyleen en polyethyleen zakken.  De transparante laseretiketten gebruiken een oplosmiddelhoudende permanente lijm die ook geschikt is voor algemeen gebruik.
1.6 Kunnen transparante etiketten voor de laserprinter ook met een inkjetprinter worden bedrukt?
Onze transparante etiketten hebben een polyester filmlaag. Inkjet- en lasertechnologieën eisen een totaal andere coating voor het afdrukken op filmlaag. Transparante etiketten kunnen op alle standaard laserprinters worden afgedrukt. Ze kunnen echter niet met een inkjetprinter worden afgedrukt. Avery Dennison heeft een complete serie producten voor de inkjetprinter ontwikkeld.
1.7 De toner pakt niet op het etiket. Hoe komt dat?
Controleer de instellingen van het printerstuurprogramma. Voor etiketten en dik papier dient u altijd de printerinstellingen voor etiketten, karton, dik materiaal en dergelijke te gebruiken.
1.8 Kan ik tot de rand bedrukken bij Avery visitekaartjes?
De meeste Avery visitekaartjes worden geleverd op vellen van 10 visitekaartjes waarbij elke kaart de kaart ernaast raakt. Het is dus niet mogelijk om tot de rand te bedrukken. Avery maakt ook visitekaartjes voor gebruikers die een gehele afbeelding op hun visitekaartjes willen afdrukken. Deze worden geleverd op vellen van 8 kaartjes waarbij de kaartjes elkaar niet raken. Hier kan wel de fullbleed-afdukcapaciteit worden benut.
1.9 Kan ik mijn kaarten aan beide zijden bedrukken?
We adviseren u de enveloppen niet te bedrukken. Enveloppen trekken gemakkelijk scheef of komen vast te zitten in de printer, waardoor schade kan ontstaan. We raden u aan adresetiketten te gebruiken. Avery maakt verzend- en adresetiketten, zowel wit als transparant.
1.10 Kan ik met een laserprinter inkjet-T-shirt Transfer afdrukken?
Nee, want deze T-shirt Transfer heeft een speciale inkjetcoating.
1.11 Blijft de achtergrond van de T-shirt Transfer voor donker textiel wit?
Ja, de T-shirt Transfer voor donker textiel blijft na het strijken wit.
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen